Sagt om oss

-"Klok kvinna som gör allt så enkelt när man har krånglat till det"
Pysse Flygare

Karen är mycket professionell och verkligen kunnig, och jobbar uteslutande med positiva metoder vilket var avgörande för oss!  Johan Nordström

Aggressiv mot människor

Jag och min hund Atti har fått hjälp av Karen eftersom att han betett sig aggressivt mot främlingar när vi varit på promenader. Karen hjälpte mig förstå att hans beteende berodde på en rädsla för de situationerna och gav oss flera olika strategier för att hantera det. Jag kunde se resultat efter bara ett par promenader, och nu är Atti som en helt annan hund! Karen har imponerat mig gång på gång med hennes professionella hjälp, utförliga förklaringar och enorma förståelse och support. Vi har upptäckt och fortsätter att utforska en helt ny värld av hundträning som är enkel, rolig, och hälsosam för hund och tränare. Karen har varit vår räddare i nöden.

Thea och Atti 

Utfall mot barn

Jag anlitade Karen efter att min hund hade gjort ett utfall mot ett barn. Min hund hade länge haft problem med barn och när folk kom hem till oss. Utfall mot barn och ett väldigt "vaktigt" beteende mot gäster som kom hem till oss. Redan vid första samtalet kände jag mig trygg och fick lugnande respons och tips. Efter jag anlitat Karen fick jag flera hembesök och en oerhört väl utarbetad träningsplan för mig och min hund. Utöver träningsplanen och hembesöken så kunde jag ringa Karen när som helst och få råd och tips. Hon fick mig att lära känna och förstå min hund på ett helt annat sätt än jag tidigare gjort. Idag efter att ha genomfört både hembesök och träningsplan har jag en helt annan hund. Inga fler utfall mot barn och vi har en strategi för när vi får gäster som fungerar strålande. Både jag och min hund har ett helt annat lugn i situationer kring barn och andra främmande människor vilket jag kan tacka Karen för. Att anlita Karen är den bästa investering jag gjort för mig, min hund och vår familj. Tack Karen!
Louise Gabrielsson

Berättelsen om Maja

Vi har haft Maja i 2 ½ år och hon är en omplaceringshund, som vi fick via polisen och djurskyddet i Malmö. Vi föll pladask för henne när vi träffade henne första gången och redan samma kväll, sov hon i sitt nya hem.

Maja har, troligtvis, blivit mycket illa behandlad av människor. Hur illa det vet vi inte och det vill vi inte veta! Hon var JÄTTERÄDD för människor och de enda som hon tydde sig till var mig och min sambo och det gjorde hon omgående.

Maja har alltid varit väldigt stressad i alla situationer och har bara kunnat koppla av i vårt hem och då inomhus. Det tog lång tid innan hon kände sig någorlunda säker i vår trädgård. Hon betedde sig som en vildhund och visste inte hur hon skulle använda nosen, leka, interagera med andra hundar osv.

Hon hade absolut ingen tillit till människor.

Vi tog det väldigt försiktigt med henne under en lång tid och lät henne få den tid som hon behövde och utsatte henne för väldigt små prövningar och länge ”ursäktade” vi hennes problem med att hon var en omplaceringshund, men att hon nu hade det bra och vad mer kunde man begära.

Jag hade funderat länge på att ta hjälp av en hundpsykolog, men min sambo har inte velat detta. I somras fick jag dock hjälp av mina grannar som påtalade för min sambo att Maja behövde hjälp med sina problem och de tipsade oss om en hundpsykolog. Sagt och gjort! Jag ringde till Karen och bokade tid och hon gjorde tre hembesök hos oss. Vid första tillfället så sade hon att hon aldrig hade träffat en hund som var så rädd och hon var inte säker på att Maja skulle kunna göra några framsteg.

Karen lade upp ett träningsprogram till oss och grunden i träningen var positiv förstärkning. Vi häpnade över Majas framsteg och efter ett par veckor, kändes det som att någon hade ”bytt ut” vår hund.

Nu har vi en hund som är nästan helt normal och under de här två månaderna har Maja fått fem nya människokompisar som kan klappa henne och hon är inte längre rädd när vi är ute och promenerar. Hon har genomgått en total förvandling och jag är lycklig över att vi tog kontakt med Karen.

Detta är en riktig solskenshistoria.

Eva Lundström och Maja

Även besvärliga hundar har rätt att bli schysst behandlade.

Karen Sejer Kristensen, hundpsykolog
Mobil: 0707-36 36 68