Vad tycker kunderna

Berättelsen om Maja

Vi har haft Maja i 2 ½ år och hon är en omplaceringshund, som vi fick via polisen och djurskyddet i Malmö. Vi föll pladask för henne när vi träffade henne första gången och redan samma kväll, sov hon i sitt nya hem.

Maja har, troligtvis, blivit mycket illa behandlad av människor. Hur illa det vet vi inte och det vill vi inte veta! Hon var JÄTTERÄDD för människor och de enda som hon tydde sig till var mig och min sambo och det gjorde hon omgående.

Maja har alltid varit väldigt stressad i alla situationer och har bara kunnat koppla av i vårt hem och då inomhus. Det tog lång tid innan hon kände sig någorlunda säker i vår trädgård. Hon betedde sig som en vildhund och visste inte hur hon skulle använda nosen, leka, interagera med andra hundar osv.

Hon hade absolut ingen tillit till människor.

Vi tog det väldigt försiktigt med henne under en lång tid och lät henne få den tid som hon behövde och utsatte henne för väldigt små prövningar och länge ”ursäktade” vi hennes problem med att hon var en omplaceringshund, men att hon nu hade det bra och vad mer kunde man begära.

Jag hade funderat länge på att ta hjälp av en hundpsykolog, men min sambo har inte velat detta. I somras fick jag dock hjälp av mina grannar som påtalade för min sambo att Maja behövde hjälp med sina problem och de tipsade oss om en hundpsykolog. Sagt och gjort! Jag ringde till Karen och bokade tid och hon gjorde tre hembesök hos oss. Vid första tillfället så sade hon att hon aldrig hade träffat en hund som var så rädd och hon var inte säker på att Maja skulle kunna göra några framsteg.

Karen lade upp ett träningsprogram till oss och grunden i träningen var positiv förstärkning. Vi häpnade över Majas framsteg och efter ett par veckor, kändes det som att någon hade ”bytt ut” vår hund.

Nu har vi en hund som är nästan helt normal och under de här två månaderna har Maja fått fem nya människokompisar som kan klappa henne och hon är inte längre rädd när vi är ute och promenerar. Hon har genomgått en total förvandling och jag är lycklig över att vi tog kontakt med Karen.

Detta är en riktig solskenshistoria.

Eva Lundström och Maja